Fugleinfluenza H9N9

01-04-2016

Fugleinfluenzaen af typen H9N9 ses oftere og oftere og den bliver ved med at spredes. På University of Minnesota har man udført et forskningsprojekt for at fastslå, om Stalosan F er effektiv over for denne specielle virus. Produktet er allerede testet for den højpatogene fugleinfluenzavirus H5N1 og undersøgelsen viste fantastiske resultater.

Forskningsarbejdet, som blev udført af University of Minnesota, er den anden undersøgelse, som har vist, at Stalosan F også er effektiv over for endnu en type fugleinfluenzavirus - H9N9.

Produktchefen for Stalosan, dyrlæge Ivan Gospodinov, forklarer: “Set ud fra et biosikkerhedsmæssigt synspunkt så er Stalosan F det eneste produkt i denne kategori, som har en dokumenteret effekt på to forskellige fugleinfluenzavira - H5N1 og H9N9. Vi er, som producent af dette produkt, selvfølgelig meget stolte af at kunne offentliggøre forsøg nummer 2 og de fremragende resultater, som Stalosan F opnåede’’.

Forsøget, som blev foretaget sammen med University of Minnesota, blev udført i tre eksemplarer og med fire forskellige kontakttider – fra 5 minutter til 6 timer. Alle fire kontaktintervaller i forsøgets tre eksemplarer viste næsten samme effekt af Stalosan F over for de testede organismer.

Ivan Gospodinov fortsætter, “Resultaterne viste endnu en gang, at Stalosan F fastholder sin position i kategorien og hvorfor det ofte bliver imiteret – men aldrig kopieret”.

Vitfoss