Sådan nedbringer Niels kalvedødeligheden

31-07-2017

Niels Kr. Nielsen er kvægbrugsleder på Dunkærgård på Ærø med en besætning på 460 jerseykøer. Tilbage i 2011 fandt han opskriften på sundere kalve og en dødelighed på under 5%.

Immunomax Testimonial Niels

Som mange andre besætninger havde Dunkærgård problemer med for høj kalvedødelighed – men ikke længere. Siden 2011 har Niels Kr. Nielsen brugt diarrémidlet Immunomax, og det har forbedret sundheden så meget, at han ikke længere vaccinerer mod rota- og coronavirus, der kan være årsag til diarré hos kalvene.

 

”Siden 2011 har vi tildelt Immunomax i mælken de første 10 dage efter råmælk, og det har styrket sundheden. Faktisk har vi formået at nedbringe kalvedødeligheden fra over 10% til konstant at ligge under 5%. Det har gjort, at vi ikke længere vaccinerer mod rota- og coronavirus. Derudover bruger vi produktet, hvis en kalv senere skulle få diarré, og det er rigtig effektivt,”

- siger fodermester Niels Chr. Nielsen.

 

Immunomax kan både blandes i mælk eller mælkeerstatning. Det styrker kalvens immunforsvar og stabiliserer tarmfloraen, der hjælper med at optage væske og mælkens næringsstoffer.

 

 

 

Vitfoss