VitCox - Udtalelser fra Jens og Leif

09-09-2015

Hos Jens Bigum i Aars har de gode erfaringer med VitCox til kalve. Fodermester Leif Sørig udtaler, ”Vi har brugt VitCox i 4 måneder nu, og vi kan mærke en klar nedgang i antallet af diarrétilfælde”.

Bedriften har før brugt en receptpligtig medicin, som nu er erstattet med VitCox. ”Efter at vi begyndte at bruge VitCox, har vi kun få behandlingskrævende tilfælde af kalve med diarré.
Vi har som sådan ikke set bivirkninger ved den receptpligtige medicin, men set i bakspejlet så fungerer kalvene bedre nu end før”

”Det gode ved VitCox er, at det er et naturligt produkt, som ikke har negativ smagspåvirkning på mælken, som andre produkter kan have. Det er nemt og ufarligt at håndtere, og så kan man spare en del på dyrlægebesøg. Vi er glade for at bruge VitCox og har ingen planer om at stoppe”.

Leif fordeler doseringen af VitCox over 2 gange på dagen, så kalven i en uge får 2x2,5 ml dagligt. Derefter trappes doseringen ned over yderligere 3 dage. Når kalven er omkring 14-18 dage, flyttes den over i en fællesboks, hvor den igen får 5 ml VitCox dagligt i 5 dage. ”Det holder antallet af diarrétilfælde nede på et minimum i forhold til før i tiden, hvor vi oplevede, at efter flytningen begyndte problemerne at opstå igen”.

Vitfoss