Pigger Cream

- Et unikt flydende koncept til avanceret opdræt af pattegrise

Pigger-konceptet består af en velsmagende UHT-mælkeerstatning, som er ekstra høj temperaturbehandlet (UHT = ultra høj temperatur). Produktet er flydende, drikkeklar og på grund af temperaturbehandlingen langtidsholdbar.. Moderne svineproducenter kan anvende konceptet i kombination med en nyudviklet tildelingsautomat, som sikrer livskraftige pattegrise, letter arbejdsbyrden og øger afkastet.

Piggercream

 

Pigger Cream mælk – høj proteinkvalitet sikrer livskraftige pattegrise

 

Pigger Cream er baseret på mælkeingredienser af fødevarekvalitet for at sikre den højeste proteinkvalitet, hvilket gør det til et meget fordøjeligt produkt. Det høje tørstofindhold (37,5%) understøtter tørstofindtaget, hvilket fremmer fordøjelsessystemets funktion. Pigger Cream er beregnet til alle pattegrise og gives direkte efter råmælken som supplement til somælken. Produktet har en holdbarhed på 12 måneder i uåbnet stand og 8 uger efter åbning. Der skal ikke tilføres vand, da produktet leveres i flydende form, hvilket sikrer et hygiejnisk produkt og letter arbejdsprocessen.

 

Pigger Creams egenskaber 

• Velsmagende, flydende UHT-mælk, som er drikkeklar

• 37,5 % tørstof (tyktflydende)

• Fremragende proteinkvalitet

• Let fordøjelig for unge pattegrise

• 12 måneders holdbarhed i uåbnet stand

• 8 ugers holdbarhed efter åbning

 

Pigger Creams fordele 

  • Højt tørstofindtag
  • Let at bruge – skal ikke blandes og varmes op
  • Ingen risiko for blandefejl/dårlig udrøring
  • Har aldrig været tørret ned; derfor ingen risiko for varmeskader på følsomme mælkeproteiner og mælkesukker
  • Sterilt vand

 

Emballage og anvendelse

Pigger Cream er emballeret som Bag-in-Box: En vacuumplastikpose i en papæske. Plastikposen sikrer en optimal beskyttelse af produktets enestående egenskaber. Mælken kan tappes enten manuelt eller automatisk gennem en hane i æsken. Størrelsen på emballagen afhænger af den valgte tildelingsmåde.

Pigger Cream kan anvendes til alle former for tildeling (manuelt, automatisk fodersystem og Pigger Feeder), da det er et naturligt produkt med samme viskositet som mælk.

 

Pigger Cream findes i de følgende pakningsstørrelser:

10 kg (til 19-25 grise)                                           

15 kg (til 28-37 grise)

20 kg (til 37-50 grise)

625 kg (til 1172-1562 grise)

1250 kg (til 2344-3124 grise)

 

Du kan købe Pigger Cream-produkterne her.

 

Tildeling

For en vellykket anvendelse af Pigger-konceptet skal produktet matche den rette tildelingsmetode. Se mulighederne nedenfor:

 

Piggercream Tildeling

 

Innovativ Pigger Feeder

Tildelingsautomaten Pigger Feeder er skræddersyet til farestalden, hvor den betjener to farestier ad gangen. Pigger Feeder består af en beholder til flydende foder og en beholder til tørt foder. Det flydende Pigger-produkt er let at tilføre gennem feederen ved blot at hænge plastikposen op i beholderen. Én enkelt væskepose rækker til hele dieperioden. Overgangen til tørfoder kan let implementeres, da der i det samme fodersystem kan tilsættes tørfoder ved siden af det flydende foder efter behov. Pattegrisene spiser af både det flydende og det tørre foder, som bliver blandet til en blød konsistens, der er let for dem at spise.

 

• Sparer arbejdskraft

• Let at bruge

• Smidig overgang fra mælk til fast foder

 Piggercream Inventar1Piggercream Inventar2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan købe Pigger Feederen her.

 

 

Anvendelse

  • Tilbydes fra dag 2-3 efter fødsel
  • Placering så tæt på soens hoved som praktisk muligt (Maternal/social facilitering)
  • Grisene vil begynde optagelsen tidligere, hvis det opblandes ca. 50/50 med vand de første par dage (33% vand/ 66% Pigger Cream i mælkekopper)
  • Fra dag 8-10 efter fødsel (6-8 dage efter påbegyndt Pigger Cream) ”fases over” til tørfoder
  • Mål Pigger Cream optagelse: 150-200 g tørstof/gris

 

     Hvorfor Pigger Cream?

De danske søer føder væsentlig flere grise end de selv kan passe. Derfor laver vi ammesøer, men det betyder at kuld pr.årsso og dermed fravænnede grise pr. årsso falder. Supplerende mælk, og brugen af mælkekopper øger antallet af grise pr. faresti med 1-3 styk og øger dermed udnyttelsen af søerne.

Pattegrises vækstpotentiale er over 500 g/dag, men alligevel opnår de fleste kun ca. 250 g/dag uden supplerende mælk. Det skyldes, at soen har en begrænset kapacitet for mælkeproduktion. Den øges ikke lineært i takt med stigende kuldstørrelse. Supplerende mælk og foder muliggør derfor højere tilvækst og dermed også højere fravænningsvægt

 

 

Vitfoss